Sposób przygotowania:
Faworki wg senninha
Miękkie masło ucieramy z żółtkami. Do powstałej masy dodajemy śmietanę i spirytus. Lekko mieszamy. Następnie dodajemy przesianą mąkę i zarabiamy ciasto (tak aby powstawały pęcherze).
Ciasto rozwałkuj na placki o grubości 1-2 mm, następnie pokrój ciasto na paski, a w środku każdego paska zrób nacięcie.Jeden z końców paska przełóż przez nacięcie - odwróć i pociągnij.
Smaż na głębokim oleju na złoty kolor.
Dekoruj cukrem pudrem.
Ciasto rozwałkuj na placki o grubości 1-2 mm, następnie pokrój ciasto na paski, a w środku każdego paska zrób nacięcie.Jeden z końców paska przełóż przez nacięcie - odwróć i pociągnij.
Smaż na głębokim oleju na złoty kolor.
Dekoruj cukrem pudrem.