senninha

senninha

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 124]

Faworki wg senninha

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Świetne nie tylko na tłusty czwartek. Wymagają odrobinę pracy, ale z pewnością są tego warte!

Faworki wg senninha

Składniki:

Faworki wg senninha

 

Sposób przygotowania:

Faworki wg senninha
Miękkie masło ucieramy z żółtkami. Do powstałej masy dodajemy śmietanę i spirytus. Lekko mieszamy. Następnie dodajemy przesianą mąkę i zarabiamy ciasto (tak aby powstawały pęcherze).
Ciasto rozwałkuj na placki o grubości 1-2 mm, następnie pokrój ciasto na paski, a w środku każdego paska zrób nacięcie.Jeden z końców paska przełóż przez nacięcie - odwróć i pociągnij.
Smaż na głębokim oleju na złoty kolor.
Dekoruj cukrem pudrem.

Tagi:

faworki chrust