madi356

madi356

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 494]

Faworki z piersi kurczaka

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Faworki robi się bardzo szybko i bardzo ładnie się prezentują.

Faworki z piersi kurczaka

Składniki:

Faworki z piersi kurczaka

 

  • 2 sztuki piersi z kurczaka
  • odrobinę przyprawy do drobiu
  • bułka tarta
  • jajko do panierowania

Sposób przygotowania:

Faworki z piersi kurczaka
Pierś z kurczaka kroimy na cienkie paski (takie jak na faworki), następnie przez środek paseczka robimy przecięcie i zawijamy mięso tak jak faworki. Następnie posypujemy przyprawą do drobiu i odstawiamy na około godzinę. Po tym czasie faworki mięsne obtaczamy w rozkłóconym jajku i panierujemy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju, aż się ładnie zrumienią. Podajemy jako przystawkę.