Mniam1

Mniam1

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 851]

Fenkuł w sosie z soczewicy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Taki sos podany na ciepło to świetny dodatek do mięsa. Fenkuł nadaje dodatkowego, ciekawego smaku potrawie.

Fenkuł w sosie z soczewicy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Fenkuł w sosie z soczewicy

 

Sposób przygotowania:

Fenkuł w sosie z soczewicy
Soczewicę ugotować w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Przestudzoną przełożyć do rozdrabniacza, wlać śmietany i miksować do uzyskania jednolitej konsystencji. Przyprawić pieprzem i solą. Fenkuł pokroić na cienkie paski i usmażyć na patelni. Wlać sos z soczewicy. Przyprawiłam jeszcze słodką papryką. Zagotować i podawać. Smacznego!
Fenkuł w sosie z soczewicy
Soczewicę ugotować w lekko osolonej wodzie.
Fenkuł w sosie z soczewicy
Soczewicę przełożyć do rozdrabniacza i dodać śmietany.
Fenkuł w sosie z soczewicy
Fenkuł pokroić i usmażyć na patelni na niewielkiej ilości oleju.
Fenkuł w sosie z soczewicy
Wlać zmiksowany sos z soczewicy i zagotować.

Tagi:

soczewica