Sposób przygotowania:
Filecik z pierzynką marchewkową
Filety z kurczaka przekroić na pół. Oprószyć przyprawami i ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Cebulę obrać drobno posiekać zeszklić na maśle , dodać obraną i startą na tarce marchewkę i dusić do miękkości. Doprawić.
Brokuła ugotować i pokroić w kostkę. Na mięso rozsmarować marchewkę i posypać brokułem . Majonez wymieszać z jogurtem i ketchupem doprawić do smaku i polać nim marchewkę z brokułem.
Filety przykryć plasterkiem żółtego sera. Piec 30 minut w temp 180 stopni
Cebulę obrać drobno posiekać zeszklić na maśle , dodać obraną i startą na tarce marchewkę i dusić do miękkości. Doprawić.
Brokuła ugotować i pokroić w kostkę. Na mięso rozsmarować marchewkę i posypać brokułem . Majonez wymieszać z jogurtem i ketchupem doprawić do smaku i polać nim marchewkę z brokułem.
Filety przykryć plasterkiem żółtego sera. Piec 30 minut w temp 180 stopni