Klaudynka

Klaudynka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 125]

Filet z kurczaka ze szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczny filecik pod zieloną pierzynką ze szpinaku

Filet z kurczaka ze szpinakiem

Składniki:

Filet z kurczaka ze szpinakiem

 

  • 1 podwójny filet z kurczaka

 

  • 60 g sera camembert

 

 

  • 2-3 łyżki oleju

 

 

  • 1 mala cebula

 

 

 

Sposób przygotowania:

Filet z kurczaka ze szpinakiem
Ser kroimy na cienkie plasterki. Myjemy i osuszamy szpinak, usuwamy łodygi a liście drobno kroimy. Myjemy filet i nacinamy tak, aby w środku powstała kieszonka. Do środka wkladamy kilka plasterków sera. Filet oprószamy przyprawami, obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju do zrumienienia z obu stron. Cebulę obieramy i drobno siekamy, szklimy ją na gorącym oleju, dodajemy szpinak i czosnek przeciśnięty przez praskę. Wlewamy śmietanę i doprawiamy. Podajemy filet, a na to pierzynkę ze szpinaku.