Sposób przygotowania:
Zapiekany filet z pierzynką z beszamelu
-Filety należy przekroić wzdłuż w niezbyt cienkie plastry, roztłuc tłuczkiem delikatnie,posypać solą i pieprzem. Ogórki i pora kroimy w cienkie plastry,układamy na filecie i składamy na pół.
-Keczup, majonez,żółtka,odrobina soli i pieprzu łączymy razem i mieszamy na jednolitą masę.
-filety faszerowane ostrożnie maczamy z dwóch stron w powstałej masie a następnie obtaczamy w bułce tartej,układamy na blaszce lub naczyniu żaroodpornym.
-Na patelni rozgrzewamy masło dodajemy pokrojoną w piórka cebulkę, dusimy do miękkości.
Do pozostałej masy majonezowo- keczupowej wlewamy mleko i dokładnie mieszamy.
Cebulkę zapalamy mąką i dodajemy masę szybko mieszamy.
-Tak powstałą masę nakładamy na filety i zapiekamy około 40 min w 180stopniach,podajemy z pieczonymi lub gotowanymi ziemniakami
-Keczup, majonez,żółtka,odrobina soli i pieprzu łączymy razem i mieszamy na jednolitą masę.
-filety faszerowane ostrożnie maczamy z dwóch stron w powstałej masie a następnie obtaczamy w bułce tartej,układamy na blaszce lub naczyniu żaroodpornym.
-Na patelni rozgrzewamy masło dodajemy pokrojoną w piórka cebulkę, dusimy do miękkości.
Do pozostałej masy majonezowo- keczupowej wlewamy mleko i dokładnie mieszamy.
Cebulkę zapalamy mąką i dodajemy masę szybko mieszamy.
-Tak powstałą masę nakładamy na filety i zapiekamy około 40 min w 180stopniach,podajemy z pieczonymi lub gotowanymi ziemniakami