sylwiapisiak

sylwiapisiak

Starszy Kucharz
[Przepisów: 20]

Zapiekany filet z pierzynką z beszamelu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Filety z kurczaka uwielbiam robić na różne sposoby ostatnio wymyśliłam przepis na zapiekane z beszamelem i duszoną cebulką, wyszły znakomite

Zapiekany filet z pierzynką z beszamelu Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Zapiekany filet z pierzynką z beszamelu

 

Sposób przygotowania:

Zapiekany filet z pierzynką z beszamelu
-Filety należy przekroić wzdłuż w niezbyt cienkie plastry, roztłuc tłuczkiem delikatnie,posypać solą i pieprzem. Ogórki i pora kroimy w cienkie plastry,układamy na filecie i składamy na pół.

-Keczup, majonez,żółtka,odrobina soli i pieprzu łączymy razem i mieszamy na jednolitą masę.

-filety faszerowane ostrożnie maczamy z dwóch stron w powstałej masie a następnie obtaczamy w bułce tartej,układamy na blaszce lub naczyniu żaroodpornym.

-Na patelni rozgrzewamy masło dodajemy pokrojoną w piórka cebulkę, dusimy do miękkości.
Do pozostałej masy majonezowo- keczupowej wlewamy mleko i dokładnie mieszamy.
Cebulkę zapalamy mąką i dodajemy masę szybko mieszamy.

-Tak powstałą masę nakładamy na filety i zapiekamy około 40 min w 180stopniach,podajemy z pieczonymi lub gotowanymi ziemniakami
Zapiekany filet z pierzynką z beszamelu
filet pod pierzynką z beszamelu i duszoną cebulką