Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Filet z kurczaka pod kalafiorową pierzynką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Smaczny i prosty pomysł na obiad.Możemy podać z ulubioną surówką,ziemniaczkami lub udekorowane ketchupem.

Filet z kurczaka pod kalafiorową pierzynką

Składniki:

Filet z kurczaka pod kalafiorową pierzynką

 

Sposób przygotowania:

Filet z kurczaka pod kalafiorową pierzynką
Kalafior dzielimy na różyczki,płuczemy i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie.Odcedzamy. Mięso oczyszczamy,myjemy i osuszamy,kroimy w plastry.Każdy plaster rozbijamy lekko tłuczkiem do mięsa,oprószamy solą i pieprzem. Jajka roztrzepujemy i panierujemy w nich mięso,a następnie obtaczamy w bułce tartej.Smażymy na rozgrzanym oleju do miękkości. Na każdy filet kładziemy porcję kalafiora i posypujemy startym serem żółtym.Zapiekamy chwilę w gorącym piekarniku aż ser się roztopi.Przed podaniem dekorujemy ketchupem.