Sposób przygotowania:
filet z kurczaka pod pierzynka z purre
cebule i kurczaka kroimy w kostke
wkladamy na oliwe dolewamy soku z cytryny przyprawiamy i dusimy gdy kurczak jest dobry i wchlonie wiekszosc cytryny dajemy smietanke dusimy jeszcze chwile
przygotowujemy purre gdy jest juz gotowe dodajemy dwa roztrzepane jajka
mieszamy
ukladamy kurczaka w blaszczce
posypujemy polowa startego sera
na wierzch dajemy purre posypujemy reszta sera zapiekamy w mocno rozgrzanym piekarniku do uzyskania lekko brazowego koloru
wkladamy na oliwe dolewamy soku z cytryny przyprawiamy i dusimy gdy kurczak jest dobry i wchlonie wiekszosc cytryny dajemy smietanke dusimy jeszcze chwile
przygotowujemy purre gdy jest juz gotowe dodajemy dwa roztrzepane jajka
mieszamy
ukladamy kurczaka w blaszczce
posypujemy polowa startego sera
na wierzch dajemy purre posypujemy reszta sera zapiekamy w mocno rozgrzanym piekarniku do uzyskania lekko brazowego koloru
Jojo
eli_555