VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Fileciki z cebulką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pikantne i świetne połączenie filecików z kurczaka z białą cebulą w keczupowym sosie. Nam bardzo smakowało! Kolory przypominają piękną złotą jesień…

Fileciki z cebulką

Składniki:

Fileciki z cebulką

 

  • 1 podwójny filet z piersi kurczaka
  • Przyprawa do mięsa
  • Ostra czerwona papryka
  • 3 białe cebule
  • Sól
  • Pieprz
  • Słodka czerwona papryka
  • 2 łyżki pikantnego keczupu
  • Olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Fileciki z cebulką
Filet z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w paski około 3 cm. Doprawiamy przyprawą do mięsa i ostrą czerwoną papryką. Odstawiamy na chwilkę żeby mięso przegryzło się z przyprawami. Następnie smażymy na rumiano. Cebule obieramy i kroimy w piórka. Rozgrzewamy osobną patelnię i smażymy pod przykryciem tak żeby cebula zmiękła. Doprawiamy solą, pieprzem, słodką czerwoną papryką i dodajemy keczup. Wszystko dokładnie mieszamy i jeszcze dusimy przez 3-4 minuty. Na talerzu układamy cebulę a na niej fileciki. Podałam z pieczonymi ziemniaczkami.