szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Filet w jogurtowym sosie na pęczaku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Filet z kurczaka w sosie jogurtowym świetnie komponuje się z pęczakiem

Filet w jogurtowym sosie na pęczaku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Filet w jogurtowym sosie na pęczaku

 

Sposób przygotowania:

Filet w jogurtowym sosie na pęczaku
Kaszę gotujemy w lekko osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu (ok 20 minut). Filet z kurczaka pokroić w kostkę i przyprawić solą, pieprzem, papryką i curry. Kawałki kurczaka wrzucić na patelnię na rozgrzany olej. Obsmażać kilka minut, mieszając aby podsmażyly się kawałki z kazdej ze stron. Kostkę rosołową rozpuscić w połowie szklanki gorącej wody i wlać na patelnie. Dusić pod przykryciem ok 10 minut. Po tym czasie dodać jogurt, mąkę i zamieszać. Na talerze nałożyć kaszę a na nią mięso z sosem.
Filet w jogurtowym sosie na pęczaku
Filet z kurczaka kroimy w kostkę i doprawiamy
Filet w jogurtowym sosie na pęczaku
Podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju
Filet w jogurtowym sosie na pęczaku
W połowie szklanki wody rozpuszczmay kostkę rosołową
Filet w jogurtowym sosie na pęczaku
Wlewamy bulion do mięsa a na koniec jogurt naturalny