Sposób przygotowania:
Kasza jęczmienna z warzywami
Warzywa myjemy i osuszamy z wody. Z papryki usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej i wkładamy pokrojone warzywa, smażymy przez około 5 minut. Wlewamy gorącą wodą i wsypujemy kaszę, gotujemy. Brokuł dzielimy na różyczki. Pieczarki obieramy ze skórki i kroimy na mniejsze kawałki. Brokuł i listki laurowe wkładamy do gotujących się warzyw. Po 15 minutach dodajemy pieczarki.
Gotujemy do momentu aż warzywa będą miękkie i redukujemy płyn do pożądanej konsystencji. Na samym końcu doprawiamy do smaku.
Gotujemy do momentu aż warzywa będą miękkie i redukujemy płyn do pożądanej konsystencji. Na samym końcu doprawiamy do smaku.
kuchenny świat