kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Kasza jęczmienna z warzywami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zapraszam na danie wegetariańskie. Szybkie i proste danie przygotowane z kaszy z kolorowymi warzywami. Polecam na obiad lub kolację.

Kasza jęczmienna z warzywami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kasza jęczmienna z warzywami

 

Sposób przygotowania:

Kasza jęczmienna z warzywami
Warzywa myjemy i osuszamy z wody. Z papryki usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej i wkładamy pokrojone warzywa, smażymy przez około 5 minut. Wlewamy gorącą wodą i wsypujemy kaszę, gotujemy. Brokuł dzielimy na różyczki. Pieczarki obieramy ze skórki i kroimy na mniejsze kawałki. Brokuł i listki laurowe wkładamy do gotujących się warzyw. Po 15 minutach dodajemy pieczarki.

Gotujemy do momentu aż warzywa będą miękkie i redukujemy płyn do pożądanej konsystencji. Na samym końcu doprawiamy do smaku.
Kasza jęczmienna z warzywami
Papryką, cebula i czosnek pokrojone w kostkę.
Kasza jęczmienna z warzywami
Do gotujących się warzyw wsypujemy kaszę.
Kasza jęczmienna z warzywami
Następnie dodajemy podzielony na różyczki brokół.
Kasza jęczmienna z warzywami
Na samym końcu dodajemy pokrojone pieczarki.