Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Filet z indyka duszony

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Filet z indyka do obiadu to mięso usmażona a następnie podduszone z cebulką. Idealne do ziemniaczków z surówką.

Filet z indyka duszony Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Filet z indyka duszony

 

Sposób przygotowania:

Filet z indyka duszony
Filety oczyścić, osuszyć, lekko rozbić i doprawić z obu stron solą i pieprzem. Filety obtoczyć w mące i usmażyć a złoty kolor na oleju. Mięso odsączyć z tłuszczu na ręczniku papierowym.

Cebulę obrać i pokroić w talarki. Usmażone kotlety przełożyć do garnka, podlać niewielką ilością wody, następnie dodać cebulę, dusić pod przykryciem na małym ogniu 30 minut.
Filet z indyka
Filety oczyścić , osuszyć , lekko rozbić i doprawić z obu stron solą i pieprzem. Filety obtoczyć w mące
Filet z indyka
Kotlety usmażyć a złoty kolor na oleju. Mięso odsączyć z tłuszczu na ręczniku papierowym .
Filet z indyka
Usmażone kotlety przełożyć do garnka , podlać niewielką ilością wody
Filet z indyka
dodać cebulę , dusić pod przykryciem na małym ogniu 30 minut.