Sposób przygotowania:
Filet z indyka panierowany w otrębach żytnich
Fileta z indyka opłukać i osuszyć, pokroić na porcje i lekko rozbić tłuczkiem do mięsa.
Można posolić lekko i przyprawić pieprzem.
Następnie obsypać w mące, a w miseczce rozbełtać jajo z przyprawami, zanurzać filety.
Później przekładać do panierowania w otrębach żytnich, panierować z obu stron.
Rozgrzać na patelni masło klarowane i smażyć na złoty kolor z obu stron.
Po wierzchu można posypać słodką papryką. Ja podałam do drugiego dania z ziemniakami.
Można posolić lekko i przyprawić pieprzem.
Następnie obsypać w mące, a w miseczce rozbełtać jajo z przyprawami, zanurzać filety.
Później przekładać do panierowania w otrębach żytnich, panierować z obu stron.
Rozgrzać na patelni masło klarowane i smażyć na złoty kolor z obu stron.
Po wierzchu można posypać słodką papryką. Ja podałam do drugiego dania z ziemniakami.