Ag.Zetka

Ag.Zetka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 887]

Pstrąg łososiowy pod szpinakową kołderką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bogactwo zdrowia - pstrąg łososiowy pełen dobrych kwasów tłuszczowych i szpinak - źródło żelaza i witamin. Danie jest pyszne i błyskawicznie się je robi.

Pstrąg łososiowy pod szpinakową kołderką

Składniki:

Pstrąg łososiowy pod szpinakową kołderką

Na 2 porcje:

Sposób przygotowania:

Pstrąg łososiowy pod szpinakową kołderką

ETAP 1:

Pstrąg łososiowy pod szpinakową kołderką
Pstrąga nacieramy czosnkiem i przyprawami

Piekarnik rozgrzewamy do 220 st. C.

Szpinak myjemy i osuszamy.

Czosnek siekamy drobno.

Rybę opłukujemy, zeskrobujemy łuski, wyjmujemy ości. Pstrąga nacieramy solą, pieprzem i połową posiekanego czosnku.

Rybę układamy na natłuszczonej blaszce do pieczenia.

ETAP 2:

Pstrąg łososiowy pod szpinakową kołderką
Na patelni rozgrzewamy oliwę, smażymy czosnek i szpinak

Na rozgrzanej oliwie podsmażamy chwilę pozostały czosnek, a następnie wrzucamy szpinak i smażymy. Szpinak doprawiamy solą i pieprzem.

ETAP 3:

Pstrąg łososiowy pod szpinakową kołderką
Na pstrąga wykładamy szpinak, całość skrapiamy śmietaną

Na pstrąga wykładamy szpinak, całość skrapiamy śmietaną i przykrywamy folią. Wstawiamy do piekarnika na 15 minut.

Podajemy z ulubionymi dodatkami.