Sposób przygotowania:
Gotowane pulpety z kaszą w lekkim sosie z cebulą
Do mielonego mięsa dodajemy jajka, bułkę, kaszę i przyprawy. Dokładnie mieszamy.
Do garnka wlewamy wodę, wrzucamy liście laurowe i ziele angielskie.
Cebulę obieramy i kroimy w piórka.
Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy cebulę.
Dorzucamy do garnka wraz z przyprawami.
Gdy woda zacznie się gotować, zaczynamy formować pulpeciki.
Formujemy kulki wielkości mandarynki i obtaczamy w mące.
Wrzucamy do gotującej się wody.
Gotujemy około 15-20 minut na średnim ogniu.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego
Do garnka wlewamy wodę, wrzucamy liście laurowe i ziele angielskie.
Cebulę obieramy i kroimy w piórka.
Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy cebulę.
Dorzucamy do garnka wraz z przyprawami.
Gdy woda zacznie się gotować, zaczynamy formować pulpeciki.
Formujemy kulki wielkości mandarynki i obtaczamy w mące.
Wrzucamy do gotującej się wody.
Gotujemy około 15-20 minut na średnim ogniu.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego