Sposób przygotowania:
Filet z kurczaka nadziewany pekinką i suszonymi pomidoramiETAP 1:
Mięso umyć, osuszyć. Rozkroić jak książkę i delikatnie rozbić tłuczkiem do mięsa. W miseczce wymieszać sól, pieprz oraz przyprawę i majeranek. Mieszanką dokładnie natrzeć płat mięsa.
ETAP 2:
Opłukaną i osuszoną kapustę pokroić w drobną kostkę, przełożyć do miseczki. Suszone pomidory ( o obniżonej zawartości tłuszczu) również pokroić w małą kostkę i dodać do kapusty. Dołożyć majonez i dokładnie całość wymieszać.
ETAP 3:
Nałożyć na płat i rozsmarować. Paprykę pokroić na 4 cienkie paski i ułożyć na jednym z krótkich końców, zrolować i zabezpieczyć wykałaczkami.
ETAP 4:
Owinąć folią aluminiową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st, piec około 20-22 minut. Wyjąć, pozbawić wykałaczek, podawać. Smacznego!
Marika-
Magdalena88
monikaT83