patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 665]

Filet z kurczaka pieczony Tikka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny filet pieczony w piekarnimu z dodatkiem samych przypraw. Idealny dodatek do ziemniaków, kasz, warzyw,tortilli i pieczywa.

Filet z kurczaka pieczony Tikka Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Filet z kurczaka pieczony Tikka

 

Sposób przygotowania:

Filet z kurczaka pieczony Tikka
Filet z kurczaka myję, kroję w paski grubości ok 1 cm. Przekładam do miski. Dodaję przyprawy, pastę tikka. Mieszam. Odstawiam pod przykryciem ok 30 min najlepiej w lodówce. Następnie przekladam mięso do naczynia żaroodpornego albo glinianego i przykrywam folią aluminiową, którą nakłówam wykalaczkami.

Piekę ok 40 min w 180 stopniach.
Filet z kurczaka pieczony Tikka
Filet z kurczala dokładnie dpprawiam. Piekę.