Sposób przygotowania:
Sałatka warstwowa z tuńczykiem
Jajka ugotować na twardo. z Jajek wyjąć żółtka.Białka zetrzeć na drobnej tarce,osobno zetrzeć żółtka. Cebulę obrać i pokroić drobniutko w kostkę,Tuńczyka odsączyć na sicie,kukurydzę też odsączyć.
Ser żółty-najlepiej twrdy i o wyrazistym smaku , zetrzeć na drobnej tarce.
Wszystkie składniki sałatki układać warstwami w salaterce
w kolejności : białko z jajka ,niewielka warstwa majonezu,następnie starkowane żółtko,tuńczyk,następna warstwa majonezu,cebulka,kukurydza,majonez a na wierzch starty ser żółty
Wierzch dekorujemy wg uznania.
Ser żółty-najlepiej twrdy i o wyrazistym smaku , zetrzeć na drobnej tarce.
Wszystkie składniki sałatki układać warstwami w salaterce
w kolejności : białko z jajka ,niewielka warstwa majonezu,następnie starkowane żółtko,tuńczyk,następna warstwa majonezu,cebulka,kukurydza,majonez a na wierzch starty ser żółty
Wierzch dekorujemy wg uznania.
SylaUla