kuchcik89

kuchcik89

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 134]

Filet z kurczaka po warzywno-musztardową kołderką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smak przypraw z połączeniem warzyw z musztardą tworzy świetne i aromatyczne danie. Ciekawa propozycja na świąteczny obiad.

Filet z kurczaka po warzywno-musztardową kołderką

Składniki:

Filet z kurczaka po warzywno-musztardową kołderką

 

  • 1 podwójny filet z kurczaka
  • 4 łyżki oleju
  • 2 łyżeczki tymianku
  • 2 łyżeczki ziół prowansalskich
  • 2 łyżeczki oregano
  • 2 łyżeczki natki pietruszki
  • 2 marchewki
  • ½ cukinii
  • 1 seler
  • 5 łyżeczek musztardy

Sposób przygotowania:

Filet z kurczaka po warzywno-musztardową kołderką
1.Filet z kurczaka umyć, osuszyć i oczyścić. Podzielić na części (kotlety). Przyprawy wymieszać z olejem. Otrzymaną marynatą nasmarować kawałki mięsa. Smażyć na patelni teflonowej z obu stron do lekkiego zrumienienia.

2.Warzywa obrać, umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać musztardę, całość wymieszać. Nakładać na mięso i zapiekać w temperaturze 180 stopni przed 15 minut. Podawać z ziemniakami.