Sposób przygotowania:
Filet z kurczaka w sosie śmietanowym
Dwie saszetki ryżu gotuj przez około 15 minut, a następnie odcedź. Gdy ryż będzie się gotował przygotuj kurczaka w sosie: Filet z kurczaka pokrój w grubą kostkę a następnie podsmaż na patelni( na rozgrzanym oleju). Cebulę pokrój w drobną kostkę i bardzo drobno posiekaj czosnek a także koperek. Gdy kurczak już będzie dobrze podsmażony wsyp do niego cebulę i czosnek- smaż aż do momentu, gdy cebula się zarumieni. Następnie na patelnię wlej śmietankę i wsyp posiekany koperek. Do całości dodaj łyżkę mąki, 0.5 łyżeczki ziół prowansalskich i pieprz i sól do smaku. Sos smaż jeszcze chwilkę, żeby zgęstniał. Na talerz wyłóż ryż i kurczaka w sosie śmietanowym.