Sposób przygotowania:
Filet z kurczaka w sosie śmietanowym
Dwie saszetki ryżu gotuj przez około 15 minut, a następnie odcedź. Gdy ryż będzie się gotował przygotuj kurczaka w sosie: Filet z kurczaka pokrój w grubą kostkę a następnie podsmaż na patelni( na rozgrzanym oleju). Cebulę pokrój w drobną kostkę i bardzo drobno posiekaj czosnek a także koperek. Gdy kurczak już będzie dobrze podsmażony wsyp do niego cebulę i czosnek- smaż aż do momentu, gdy cebula się zarumieni. Następnie na patelnię wlej śmietankę i wsyp posiekany koperek. Do całości dodaj łyżkę mąki, 0.5 łyżeczki ziół prowansalskich i pieprz i sól do smaku. Sos smaż jeszcze chwilkę, żeby zgęstniał. Na talerz wyłóż ryż i kurczaka w sosie śmietanowym.
![Filet z kurczaka w sosie śmietanowym Filet z kurczaka w sosie śmietanowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/filet-z-kurczaka-w-sosie-smietanowym-189956.jpg)
![Filet z kurczaka w sosie śmietanowym Filet z kurczaka w sosie śmietanowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/filet-z-kurczaka-w-sosie-smietanowym-189957.jpg)
![Filet z kurczaka w sosie śmietanowym Filet z kurczaka w sosie śmietanowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/filet-z-kurczaka-w-sosie-smietanowym-189958.jpg)
![Filet z kurczaka w sosie śmietanowym Filet z kurczaka w sosie śmietanowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/filet-z-kurczaka-w-sosie-smietanowym-189959.jpg)