Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Filet z kurczaka w orzechowej panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Filet z kurczaka to mięsko, które możemy podawać na wiele ciekawych sposobów. Dzisiaj propozycja dla miłośników orzechów włoskich . Filet w orzechowej panierce smakuje świetnie.

Filet z kurczaka w orzechowej panierce Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Filet z kurczaka w orzechowej panierce

 

Sposób przygotowania:

Filet z kurczaka w orzechowej panierce
Filet z kurczaka oczyszczamy i przekrawamy w pół, oprószamy solą i pieprzem i rozklepujemy. Jajka wbijamy do miseczki, doprawiamy solą i pieprzem roztrzepujemy. Wkładamy filet i zostawiamy na 20 minut. Orzechy rozdrabniamy w blenderze. Na talerz nasypujemy bulkę tartą oraz orzechy i mieszamy. W uzyskanej panierce obtaczamy filet i wkładamy na rozgrzany olej. Smażymy na złoto z dwóch stron na niewielkim ogniu. Wyciągamy flecik na ręczniki kuchenne by wchłonęły nadmiar tłuszczu. Smacznego
Filet z kurczaka w orzechowej panierce
Etap 1 orzechy mielimy i łączymy je z bułka tartą
Filet z kurczaka w orzechowej panierce
Etap 2 fileta moczymy w roztrzepanym jajku
Filet z kurczaka w orzechowej panierce
Etap 3 kotleciki panierujemy w panierce z orzechami
Filet z kurczaka w orzechowej panierce
Etap 4 smażymy na złoto z dwóch stron po kilka chwil