szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Filet z kurczaka w botwinie z pary

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Filet z kurczaka w botwinie gotowany na parze, to proste, smaczne i niskokaloryczne danie zarazem. W sam raz na letni obiad.

Filet z kurczaka w botwinie z pary Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Filet z kurczaka w botwinie z pary

 

  • 2 filety z kurczaka
  • 8-10 liści botwiny
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Filet z kurczaka w botwinie z pary
Liście botwiny myjemy osuszamy i układamy na foli spożywczej. Filet z kurczaka oprószamy sola i pieprzem i układamy na liściach. Następnie z pomocą folii zwijamy całość w roladkę. Mięso ma być owinięte liśćmi. Związujemy boki folii i wkładamy takie zawiniątka do garnka do gotowania na parze. Parujemy ok 20 minut. Odwijamy z folii i kroimy roladki na plasterki.
Filet z kurczaka w botwinie z pary
Oczyszczone i osuszone liście układamy na folii spożywczej
Filet z kurczaka w botwinie z pary
Na liściach układamy filet z kurczaka i przyprawiamy
Filet z kurczaka w botwinie z pary
Pomagając sobie folią zwijamy całość w roladkę
Filet z kurczaka w botwinie z pary
Roladki wkładamy do garnka i gotujemy na parze ok 20 minut