Sposób przygotowania:
Ziołowy kurczak na parze z sałatką szparagową
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : Filet z kurczaka oczyszczamy , delikatnie rozbijamy ręką. Nacieramy go solą , pieprzem , papryką , oregano i estragonem. Zawijamy w folię i odstawiamy na ok. 30 minut do lodówki. Po tym czasie gotujemy go na parze do miękkości ( jeśli nie mamy parowaru możemy śmiało użyć garnka z wodą i ustawionego na nim durszlaka ). Fasolkę szparagową podgotowujemy al dente. Pomidory kroimy w kawałki. Olej z pomidorów rozgrzewamy na patelni , wrzucamy posiekany czosnek , chwilkę razem mieszamy. Dodajemy odsączoną fasolkę i pokrojone pomidory. Przesmażamy kilka minut. Podajemy gorące z ugotowanym mięsem. Całość polewamy olejem czosnkowym powstałym ze smażenia. Gotowe!