Sposób przygotowania:
Filet z kurczaka w cieście cebulowymETAP 1:
Filety z kurczaka pokroić w poprzek włókien na cienkie kotlety. Można lekko rozbić. Oprószyć solą, przyprawą do kurczaka i odstawić.
ETAP 2:
Cebule obrać z łupin, przekroić na ćwiartki i wrzucić do kielicha blendera. Dodać jajka, mleko, przyprawy i wszystko dokładnie zmiksować, aż nie będzie kawałków cebuli. Wsypać mąkę i jeszcze raz zmiksować. Ciasto powinno być trochę gęstsze niż na naleśniki.
ETAP 3:
Na patelni rozgrzać sporą ilość oleju, tak aby zakrył dno patelni. Kawałki kurczaka maczać w cieście cebulowym i smażyć na gorącym oleju z dwóch stron. Usmażone odkładać na papierowy ręcznik. Kotleciki można podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego :)