Sposób przygotowania:
Roladki z szynką i serem w sosie paprykowo-cebulowym
Filet z piersi kurczaka kroimy na płaty (jak na schabowe), rozbijamy tłuczkiem. Przyprawiamy sola i pieprzem. Na każdym płacie układamy po plasterku szynki i sera. Zwijamy na kształt roladki, wierzch obsypujemy słodką papryką.
Cebulę oraz paprykę kroimy w kosteczkę, natkę pietruszki siekamy.
Na patelni rozgrzewamy olej, przesmażamy mięso. Gdy lekko się zarumieni dokładamy cebulę oraz paprykę. Gdy zmiękną podlewamy całość bulionem. Doprawiamy solą, pieprzem, natką pietruszki, przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem przez 25 minut. Od czasu do czasu mieszamy. Na końcu dodajemy śmietanę i dokładnie mieszamy. Dusimy jeszcze kilka minut.
Cebulę oraz paprykę kroimy w kosteczkę, natkę pietruszki siekamy.
Na patelni rozgrzewamy olej, przesmażamy mięso. Gdy lekko się zarumieni dokładamy cebulę oraz paprykę. Gdy zmiękną podlewamy całość bulionem. Doprawiamy solą, pieprzem, natką pietruszki, przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem przez 25 minut. Od czasu do czasu mieszamy. Na końcu dodajemy śmietanę i dokładnie mieszamy. Dusimy jeszcze kilka minut.