Sposób przygotowania:
Pyzy z mięsem i kiszoną kapustą
Ciasto; Ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy. Ciepłe przeciskamy przez praskę. Studzimy.
Ciasto przekładamy do miski, dzielimy na 4 części i jedną część wyjmujemy i w te miejsce wsypujemy mąkę, aby było równo z ziemniakami. Dokładamy część ziemniaków, dodajemy jajka i zagniatamy ciasto.
Ugotowane mięso mielimy i łączymy z ugotowaną kiszona kapustą. Przyprawiamy i dokładnie mieszamy.
Ciasto dzielimy na kulki wielkości średniej pomarańczy.
Każdą spłaszczamy i wkładamy farsz, zlepiamy i formujemy owalny kształt.
Gotujemy w osolonej wodzie około 15 minut do wypłynięcia. Podajemy ze smażoną cebulką. Smacznego ;)
Ciasto przekładamy do miski, dzielimy na 4 części i jedną część wyjmujemy i w te miejsce wsypujemy mąkę, aby było równo z ziemniakami. Dokładamy część ziemniaków, dodajemy jajka i zagniatamy ciasto.
Ugotowane mięso mielimy i łączymy z ugotowaną kiszona kapustą. Przyprawiamy i dokładnie mieszamy.
Ciasto dzielimy na kulki wielkości średniej pomarańczy.
Każdą spłaszczamy i wkładamy farsz, zlepiamy i formujemy owalny kształt.
Gotujemy w osolonej wodzie około 15 minut do wypłynięcia. Podajemy ze smażoną cebulką. Smacznego ;)