gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Pyzy z mięsem i kiszoną kapustą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyzy z ugotowanych ziemniaków z farszem mięsnym i dodatkiem kiszonej kapusty. Proste i smaczne. Polecam ;)

Pyzy z mięsem i kiszoną kapustą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pyzy z mięsem i kiszoną kapustą

Ciasto

Farsz

  • 1/2 kg ugotowanego mięsa,
  • 1/2 kg ugotowanej kapusty kiszonej,
  • sól i pieprz do smaku,
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki,
  • 1 łyżka majeranku.

Sposób przygotowania:

Pyzy z mięsem i kiszoną kapustą
Ciasto; Ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy. Ciepłe przeciskamy przez praskę. Studzimy.

Ciasto przekładamy do miski, dzielimy na 4 części i jedną część wyjmujemy i w te miejsce wsypujemy mąkę, aby było równo z ziemniakami. Dokładamy część ziemniaków, dodajemy jajka i zagniatamy ciasto.

Ugotowane mięso mielimy i łączymy z ugotowaną kiszona kapustą. Przyprawiamy i dokładnie mieszamy.

Ciasto dzielimy na kulki wielkości średniej pomarańczy.

Każdą spłaszczamy i wkładamy farsz, zlepiamy i formujemy owalny kształt.

Gotujemy w osolonej wodzie około 15 minut do wypłynięcia. Podajemy ze smażoną cebulką. Smacznego ;)  
Pyzy z mięsem i kiszoną kapustą
Ciasto przekładamy do miski, dzielimy na 4 części i jedną część wyjmujemy i w te miejsce wsypujemy mąkę, aby było równo z ziemniakami.
Pyzy z mięsem i kiszoną kapustą
Dokładamy część ziemniaków, dodajemy jajka i zagniatamy ciasto.
Pyzy z mięsem i kiszoną kapustą
Ugotowane mięso mielimy i łączymy z ugotowaną kiszona kapustą. Przyprawiamy i dokładnie mieszamy.
Pyzy z mięsem i kiszoną kapustą
Każdą spłaszczamy i wkładamy farsz, zlepiamy i formujemy owalny kształt.

Tagi:

danie pyzy obiad