Sposób przygotowania:
Filet z kurczaka z botwinką, pomidorami i fetą
Filety z kurczaka myjemy, osuszamy, oprószamy lekko solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy i obsmażamy na złoty kolor filety z kurczaka.
Obsmażone filety odstawiamy na bok. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy i przesmażamy na niej posiekany w drobną kostkę cebulę i czosnek.
Kiedy cebula się zeszkli dodajemy do niej posiekaną botwinkę (liście i łodyżki ) – przesmażmy przez 3-4 minuty, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Naczynie żaroodporne smarujemy delikatnie oliwą i układamy na niej przesmażone filety. Na każdym filecie kładziemy porcję przesmażonej botwinki, na niej układamy pokrojone w ćwiartki pomidorki koktajlowe, i posypujemy wierzch fetą.
Kotlety wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 15 minut. Serwujemy np. z pieczonymi ziemniakami i ulubionymi surówkami.
Obsmażone filety odstawiamy na bok. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy i przesmażamy na niej posiekany w drobną kostkę cebulę i czosnek.
Kiedy cebula się zeszkli dodajemy do niej posiekaną botwinkę (liście i łodyżki ) – przesmażmy przez 3-4 minuty, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Naczynie żaroodporne smarujemy delikatnie oliwą i układamy na niej przesmażone filety. Na każdym filecie kładziemy porcję przesmażonej botwinki, na niej układamy pokrojone w ćwiartki pomidorki koktajlowe, i posypujemy wierzch fetą.
Kotlety wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 15 minut. Serwujemy np. z pieczonymi ziemniakami i ulubionymi surówkami.
smokii
Magdalena88
Holly
Igraszki Losu
Holly napisał(a):
Igraszki Losu
dziękuje ślicznie, jak spróbujesz daj proszę znać czy smakowało :)
Igraszki Losu
♥
Marika-
Igraszki Losu
dziekuje to bardzo miłe, ale do tych najlepszych jeszcze trochę mi brakuje, ale staram się jak mogę :)