katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Filet z kurczaka z cebulowa nutką w panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczne mięsko ze smaczkiem cebulowym. Cebula jest dość wyczuwalna i kto nie przepada za jej smakiem może ją pominąć.

Filet z kurczaka z cebulowa nutką w panierce Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Filet z kurczaka z cebulowa nutką w panierce

 

  • pierś kurczaka 1 szt duża
  • cebula 3 szt
  • jaja 2 szt
  • sól i pieprz
  • bułka tarta
  • olej

Sposób przygotowania:

Filet z kurczaka z cebulowa nutką w panierce
Mięso myjemy, osuszamy i kroimy na plastry wg uznania. Ostrożnie rozbijamy i oprószamy solą i pieprzem. Cebule kroimy na plastry.

Mięso układamy w naczyniu przekładając pokrojoną cebula. Odstawiamy na ok 2 godz(można dłużej).

Po wyjęciu mięso panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce i smażymy na rumiano.
Filet z kurczaka z cebulowa nutką w panierce.
Filet z kurczaka smażony w panierce do obiadu.