katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Roladki z karkówki schabu i papryki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Takie troszkę pomieszane mięska ale roladki były smaczne. Czasami trzeba coś powymyślać by jakoś wyjść z opresji.

Roladki z karkówki schabu i papryki

Składniki:

Roladki z karkówki schabu i papryki

 

  • karkówka 6 sporych plastrów
  • schab wąski 6 plastrów mniejszych
  • papryka ok 1/2 większej szt
  • jajka 2-3 szt
  • woda ok 2 łyżki
  • miód
  • sól i pieprz
  • olej
  • bułka tarta

Sposób przygotowania:

Roladki z karkówki schabu i papryki
Karkówkę rozbijamy dość cienko i oprószamy solą i pieprzem. Wąski schab kroimy na mniejsze plastry i też rozbijamy leciutko smarujemy miodem, oprószamy solą i pieprzem . Schab kładziemy na środku karkówki. Paprykę kroimy w słupki i po kilka kładziemy na mięsie. Zwijamy roladki. Roztrzepujemy jajka z wodą i panierujemy roladki w jajku i tartej bułce albo w bułce, jajku i bułce.

Smażymy na rozgrzanym oleju na średnim ogniu często obracając.