Sposób przygotowania:
Zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów
Mięso myjemy zalewamy wodą i stawiamy do gotowania. Gdy mięso zacznie się gotować dodajemy marchew, natkę pietruszki(zostawić trochę do posypania makaronu),lubczyk i por. Pomidory myjemy kroimy na ćwiartki(małe pomidory na połowy).
Na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy przygotowane pomidory. Dusimy na małym ogniu aż zaczną się rozpadać ok 30 min. Ugotowane mięso i przyprawy wyjmujemy z rosołu a dodajemy pomidory. Gotujemy ok 30 minut i przelewamy przez durszlak czy sito.
Przecieramy i doprawiamy do smaku( można zagęścić mąką). Dodajemy śmietanę. Podajemy z dowolnym ugotowanym makaronem.
Na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy przygotowane pomidory. Dusimy na małym ogniu aż zaczną się rozpadać ok 30 min. Ugotowane mięso i przyprawy wyjmujemy z rosołu a dodajemy pomidory. Gotujemy ok 30 minut i przelewamy przez durszlak czy sito.
Przecieramy i doprawiamy do smaku( można zagęścić mąką). Dodajemy śmietanę. Podajemy z dowolnym ugotowanym makaronem.