Sposób przygotowania:
Filet z kurczaka z papryką w sosie serowymETAP 1:
Pokrojonego w kostkę fileta przyprawiamy przyprawą, a następnie przesmażamy na niewielkiej ilości oleju.
ETAP 2:
Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i razem chwilę podsmażamy.
ETAP 3:
W międzyczasie serek kroimy w mniejsze kawałki, wrzucamy do mleka i podgrzewamy do czasu, aż się rozpuści.
ETAP 4:
Rozpuszczony serek z mlekiem dolewamy do mięsa z papryką i podgrzewamy, aż sos zacznie gęstnieć. Na koniec dodajemy drobno posiekaną natkę pietruszki.
karola25
Magdalena88
zewa
Marika-
Dlaczego niedopuszczalne?
zewa
Ponieważ nigdy przetworzony produkt nie powinien być w towarzystwie surowego mięsa. To jest podstawowa zasada, chodzi o nasze zdrowie przede wszystkim. Tak samo w lodówkach nie powinno przechowywać się na tej samej półce surowych mięs z gotowymi potrawami.
Polpal
Wystarczyło poprosić autora/autorkę o wstawienie lepszego zdjęcia, to znaczy bez surowego mięsa obok prezentowanej potrawy.
Słuszna uwaga, dziękuję :)
redakcja
Staramy się możliwie jak najmniej ingerować w dodawane przez Was zdjęcia / przepisy. Fakty są takie, że w różnorodny sposób prezentujecie przygotowywane przez Was potrawy - wystarczy wejść do działu 'Przepisy'.
Skoro Autor dodaje takie zdjęcie przepisu, nie widzimy podstaw - skoro przedstawia właściwą potrawę - by ingerować w podjętą przez niego decyzję.
Cieszymy się, że jesteście czujni względem siebie - Autorka poprosiła o zmianę zdjęcia przepisu, co też uczyniliśmy.
Pozdrawiamy,
Redakcja
niezły kąsek
Ja osobiście nie wiedziałam, że to aż takie niedopuszczalne, z drugiej strony to miłe, że ludzie dbają o siebie wzajemnie dzieląc się swoją wiedzą, z trzeciej zaś strony czuję lekkie zażenowanie, dlatego że uważam, iż każdy powinien mieć możliwość fotografowania swojego przepisu tak jak chce (i nie, nie mam tu na myśli fotograficznej anarchii) - pierś kurczaka leżąca nieopodal nie robi nikomu krzywdy!
Poza tym, skąd macie pewność, że Autorka miała zamiar jeść sfotografowaną zapiekankę? ;)
Polecę trochę ironią, ale to dla mnie trochę tak, jakbym wskazała przepis Zewy na sos z podgrzybków, id 243776
i zapytała, czy je szyszki? Szyszki mogą być brudne! Piach, robaki i takie tam...
Ludzie nie zwracają uwagi na krzywdę innego człowieka mijając go na ulicy, a tu jeden kawałek mięsa spowodował natychmiastową reakcję...
Pozdrawiam wszystkich!
zewa
Co do mojego przepisu na sos a dokładnie co do szyszek bo zostały one wymienione to były one umyte i wysuszone a grzyby oczyszczone. Surowy grzyb czy szyszka do dekoracji w przeciwieństwie do surowego mięsa nie stanowi zagrożenia. Surowe mięso jest bardzo niebezpieczne i nie napisałam tego złośliwie a dlatego aby wyczulić na ten fakt osoby, które mogą tego nie wiedzieć a mają do tego prawo bo nie każdy wie wszystko. A po to tu jesteśmy aby dzielić się swoimi przepisami, zdjęciami i doświadczeniami oraz radami. Wracając jeszcze do szyszek, dekoracja, która nie leży na talerzu bezpośrednio z potrawą nie musi być jadalna i nie jadam szyszek.
marta.009
Cieszę się, że smakowało ;)