Sposób przygotowania:
Nadziewane piersi z kurczaka w sosie serowym
Każdą pierś z kurczaka naciąć w środku tworząc kieszonki. Do każdej mięsnej kieszonki nałożyć po łyżeczce musztardy, kawałku sera, kiełbasy i cebuli. Złączyć brzegi mięsa, spiąć wykałaczkami. Nadziane mięso kłaść na rozgrzany na patelni olej, posypać z obu stron przyprawą do mięs. Mięso z obu stron mocno zrumienić. Do zrumienionego mięsa wlać 1,5 szklanki wody, dodać serek topiony i kostkę grzybową. Dusić na średnim ogniu pod przykryciem po 10 minut z każdej strony, co jakiś czas sos zamieszać. Mąkę rozmieszać w pół szklanki zimnej wody, zagęścić nią sos. W razie potrzeby sos doprawić do smaku odrobiną soli. Gotowe mięso podzielić na porcje, podawać polane sosem.
Nina W.