iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Filet z łososia z duszonym porem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Filet z łososia z duszonym porem

Filet z łososia z duszonym porem

Składniki:

Filet z łososia z duszonym porem

 

 

Sposób przygotowania:

Filet z łososia z duszonym porem
Filet z łososia myjemy osuszamy , odcinamy skórę i przecinamy na pół, żeby powstały paski ok 3-4 cm szerokości. Z foli aluminiowej wycinamy kwadraty większe od naszego kawałka ryby. Folię smarujemy oliwą z oliwek układamy plasterki cytryny i na to łososia. Kropimy cytryną solimy . Pory białą część kroimy w plasterki i dusimy na patelni. Gotowego pora układamy na rybie. Folię zawijamy. Taką rybkę wstawiamy do piekarnika na ok 20 cm . Podajemy posypane szczypiorkiem.