MamaNaMedal

MamaNaMedal

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 39]

Filet z piersi kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Filet awaryjnie pasujący i do ziemniaków i do surówki czy do zwykłych frytek lub sam na kanapkę jako przekąska :)

Filet z piersi kurczaka

Składniki:

Filet z piersi kurczaka

Na obtoczenie

  • 1 duży filet z piersi z kurczaka
  • do obtoczenia bułka tarta wg uznania
  • 1 jajo
  • przyprawy
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Filet z piersi kurczaka

Przygotowanie składników

Filet z piersi kurczaka
filet z piersi z kurczaka rozbełtane jajo z przyprawami i bułka tarta

Surowy ubity już filet z piersi z kurczaka moczę w rozbełtanym jaju z przyprawami oraz obtaczam w bułce tartej.

smażenie

Filet z piersi kurczaka
filet na patelni w trakcie smażenia

filet wkładam na rozgrzany tłuszcz i smażę z obu stron na złocisty kolor aż do miękkości

podawanie

Gotowy filet postanowiłam podać z ziemniaczkami oraz mizerią z ogórków aczkolwiek można podać z samym chlebem surówką czy frytkami.


Tagi:

danie mięso