Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Filet z kurczaka faszerowany serem i pomidorkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Filet z kurczak przygotowany na parze. Całość nafaszerowana pomidorkami i mozzarellą, oprószona szczypiorkiem komponuje się wyśmienicie.

Filet z kurczaka faszerowany serem i pomidorkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Filet z kurczaka faszerowany serem i pomidorkami

 

  • filet z kurczaka
  • 5 pomidorków koktajlowych
  • 30 g mozzarelli
  • 1 ząbek czosnku
  • oregano
  • pieprz kolorowy
  • szczypiorek

Sposób przygotowania:

Filet z kurczaka faszerowany serem i pomidorkami
Filet z kurczaka myjemy, następnie przy pomocy noża nakrajmy kieszonkę na całą długość fileta. Pomidorki myjemy, kroimy w ćwiartki, przekładamy do miseczki. Mozzarellę kroimy w kosteczkę, dodajemy do pomidorków. Dodajemy oregano i całość mieszamy. Powstałym farszem nadziewamy pierś, spinamy koniec wykałaczkami. Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę i nacieramy nim filet z zewnątrz, oprószamy pieprzem. Przekładamy do parowar na około 25-30 minut. Podajemy posypując posiekanym szczypiorkiem.
Filet z kurczaka faszerowany serem i pomidorkami
Etap 1 w miseczce przygotowujemy nadzienie
Filet z kurczaka faszerowany serem i pomidorkami
Etap 2 nadzienie do kurczaka dobrze mieszamy
Filet z kurczaka faszerowany serem i pomidorkami
Etap 3 faszerujemy kieszonkę w filecie z kurczakiem
Filet z kurczaka faszerowany serem i pomidorkami
Etap 4 filet nacieramy z zewnątrz i wkładamy na parę