kamis

kamis

Starszy Kucharz
[Przepisów: 39]

Filet z pstrąga pieczony w migdałach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pstrąga oprószyć majerankiem, pieprzem i solą, delikatnie skropić sokiem z cytryny.

Filet z pstrąga pieczony w migdałach

Składniki:

Filet z pstrąga pieczony w migdałach

 

  • 500 g filetów z pstrąga

 

 

  • 2 jaja

 

  • 2 łyżki oliwy

 

  • Przyprawy KAMIS:

 

  • 2 łyżeczki Majeranku

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Filet z pstrąga pieczony w migdałach
Pstrąga oprószyć majerankiem, pieprzem i solą, delikatnie skropić sokiem z cytryny, następnie zamoczyć w rozkłóconym jajku, posypać płatkami migdałów. Posmarować oliwą, piec w piekarniku w temp. 160 st. ok. 15 min. Podawać z sosem z borowików.