Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Filet z ryby w panierce z orzechami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Najczęściej przyrządzam w ten sposób pangę lub mintaja

Filet z ryby w panierce z orzechami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Filet z ryby w panierce z orzechami

 

 

Sposób przygotowania:

Filet z ryby w panierce z orzechami
Filety umyć, osuszyć oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Jajka roztrzepać widelcem z odrobiną przyprawy kucharek. Rybę obtoczyć w mące, zanurzać w jajkach i w drobno posiekanych orzechach wymieszanych z bułką tartą. Na patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć filety z obu stron na złoty kolor.
Filet z ryby w panierce z orzechami
Etap 1
Filet z ryby w panierce z orzechami
Etap 2