katarzynagotuje

katarzynagotuje

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 70]

Filetowane udka z kurczaka w miodzie

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Filetowane udka z kurczaka w miodzie to pyszne słodkie danie.

Filetowane udka z kurczaka w miodzie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Filetowane udka z kurczaka w miodzie

 

  • 500g filetowanych udek z kurczaka,
  • 2 łyżki miodu,
  • 1 cebula,
  • 1 łyżka papryki słodkiej,
  • sól, pieprz do smaku,
  • 1 łyżka oleju,

 

Sposób przygotowania:

Filetowane udka z kurczaka w miodzie
Filety z udek umyć, przyprawić solą i pieprzem, dodać łyżkę papryki i miód. Wszystko wymieszać w misce. Cebulę pokroić w paseczki. Rozgrzać na patelni łyżkę oleju i dodać mięso, smażyć na średnim ogniu (uważać, żeby się nie przypaliły). Od czasu do czasu mieszać. Jak mięso będzie podsmazone z dwóch stron, wtedy dodać pokrojoną cebulę. Smażyć razem aż mięso będzie gotowe.
Filetowane udka z kurczaka w miodzie
Przyprawić filety z udek i dodać miód, wszystko wymieszać.
Filetowane udka z kurczaka w miodzie
Cebulę przekroić na pół i pokroić w cieńkie paski.
Filetowane udka z kurczaka w miodzie
Na podsmażone mięso, wrzucić pokrojoną cebulę.
Filetowane udka z kurczaka w miodzie
Smażyć razem do momentu aż mięsko będzie gotowe.