misia53

misia53

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 345]

Filety rybne duszone

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Taka rybka smakuje najlepiej z pieczonymi ziemniaczkami.

Filety rybne duszone

Składniki:

Filety rybne duszone

 

  • 2 grube filety rybne
  • 1 cebula
  • 1 marchew
  • ćwiartka selera
  • pieprz, sól
  • 1 lyżka mąki
  • olej

Sposób przygotowania:

Filety rybne duszone
Filety opłukać,osuszyć,posolić, skropić sokiem z cytryny. Cebulę pokroić w talarki, marchew i seler zetrzeć na grubej tarce. Rybę obtoczyć w mące ,podsmazyć. Przełożyć do rondla, dodać warzywa, nieco wody i dusić do miękkości. Na końcu doprawić do smaku.

Tagi:

filety rybne