Sposób przygotowania:
Filety śledziowe musztardowo - korzenne
Filety śledziowe wymoczyć w mleku około 30 - 40 minut ( w zależności jak mocno są słone),
Może być tak że w ogóle nie będzie trzeba moczyć.
Następnie wyjąc i osaczyć , pokroić na mniejsze kawałki.
Cebule obrać i pokroić w piórka a następnie sparzyć gorącą wodą i ułożyć na dnie słoika.
Musztardę połączyć z olejem , dodać cukier oraz przyprawę korzenną i dokładnie wymieszać.
Pokrojone śledzie ułożyć ciasno w słoiku , a następnie zalać zalewą musztardowo - korzenną z olejem. Zakręcić słoik i zostawiamy na noc w chłodnym miejscu aby śledzie sie przegryzły.
Śledzie zalać tak aby były przykryte olejem.
Może być tak że w ogóle nie będzie trzeba moczyć.
Następnie wyjąc i osaczyć , pokroić na mniejsze kawałki.
Cebule obrać i pokroić w piórka a następnie sparzyć gorącą wodą i ułożyć na dnie słoika.
Musztardę połączyć z olejem , dodać cukier oraz przyprawę korzenną i dokładnie wymieszać.
Pokrojone śledzie ułożyć ciasno w słoiku , a następnie zalać zalewą musztardowo - korzenną z olejem. Zakręcić słoik i zostawiamy na noc w chłodnym miejscu aby śledzie sie przegryzły.
Śledzie zalać tak aby były przykryte olejem.
gusia1000