Sposób przygotowania:
Filety śledziowe w sosie śmietanowym
Cebulę pokrojoną w piórka włożyć do garnka z gotującą się wodą. Woda powinna całkowicie pokryć cebulę. Wlać ocet, wsypać sól i dodać ziele angielskie z listkami laurowymi. Gotować do momentu aż cebula zmięknie. Następnie ją odcedzić i ostudzić.
Filety śledziowe uprzednio wymoczone w mleku pokroić w mniejsze kawałki. Ogórki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Śmietanę połączyć z majonezem, dodać ogórki, cebulę, natkę pietruszki i dokładne wymieszać.
Śledzie zalać sosem i doprawić cukrem oraz pieprzem. Schłodzić w lodówce.
Filety śledziowe uprzednio wymoczone w mleku pokroić w mniejsze kawałki. Ogórki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Śmietanę połączyć z majonezem, dodać ogórki, cebulę, natkę pietruszki i dokładne wymieszać.
Śledzie zalać sosem i doprawić cukrem oraz pieprzem. Schłodzić w lodówce.