Sposób przygotowania:
Koreczki śledziowe
Pomidory umyć i pokroić na grube plastry (bez spodów i czubka). Rozłożyć na półmisku. Posmarować każdy plaster pomidora łyżką majonezu i posypać obraną i pokrojoną w piórka czerwoną cebulą.
Każdy płat śledzia zwinąć i nabić na wykałaczkę. Każdego zwiniętego fileta śledziowego nabić za pomocą wykałaczki w pomidora z majonezem i cebulką.
Na wierzch każdej wykałaczki nabić po 1 grubszym plasterku pokrojonego ogórka konserwowego. Całość posypać umytym ,osuszonym i drobno posiekanym szczypiorkiem.
Każdy płat śledzia zwinąć i nabić na wykałaczkę. Każdego zwiniętego fileta śledziowego nabić za pomocą wykałaczki w pomidora z majonezem i cebulką.
Na wierzch każdej wykałaczki nabić po 1 grubszym plasterku pokrojonego ogórka konserwowego. Całość posypać umytym ,osuszonym i drobno posiekanym szczypiorkiem.