Sposób przygotowania:
fIlety w krakersach
Filety z kurczaka myjemy. Kroimy w paski długości 2-3 cm, mięsa nie rozbijamy. Wkładamy do miski, zalewamy maślanką i wstawiamy do lodówki na noc. Następnego dnia odcedzamy filety na sicie. Krakersy kruszymy na drobne kawałeczki, doprawiamy przyprawą do ziemniaków. Paseczki kurczaka obtaczamy w tak przygotowanej panierce, a następnie układamy na blasze, wyłożonej papierem do pieczenia. Oskrobane ziemniaki kroimy w plasterki, posypujemy przyprawą oraz układamy na blasze. Pieczemy w 175 stopniach ok 30 minut, aż paski kurczaka nabiorą ładnego złocistego koloru.
![fIlety w krakersach fIlety w krakersach](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/filety-w-krakersach-210551.jpg)
![fIlety w krakersach fIlety w krakersach](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/filety-w-krakersach-210552.jpg)
![fIlety w krakersach fIlety w krakersach](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/filety-w-krakersach-210553.jpg)