Sposób przygotowania:
Filety z kurczaka "jeże" pieczone w rękawie
1. Z podanych składników przygotować marynatę do mięsa.
2. Filety z kurczaka umyć, osuszyć, oczyścić. Następnie włożyć do miski z marynatą na co najmniej dwie godziny.
3. Mięso lekko wytrzeć z nadmiaru marynaty. Naciąć około 10 razy każdy filet niezbyt głęboko, tworząc małe kieszonki. Boczek pokroić w słupki lub kostkę. Wkładać kawałki boczku do naciętych kieszonek, tak by lekko wystawały ponad mięsem.
4. Filety piec w rękawie wraz z pozostała marynatą około 1 godziny. Na 10 minut przed końcem pieczenia naciąć rękaw. Podawać z ziemniakami, np. pieczonymi i surówką.
2. Filety z kurczaka umyć, osuszyć, oczyścić. Następnie włożyć do miski z marynatą na co najmniej dwie godziny.
3. Mięso lekko wytrzeć z nadmiaru marynaty. Naciąć około 10 razy każdy filet niezbyt głęboko, tworząc małe kieszonki. Boczek pokroić w słupki lub kostkę. Wkładać kawałki boczku do naciętych kieszonek, tak by lekko wystawały ponad mięsem.
4. Filety piec w rękawie wraz z pozostała marynatą około 1 godziny. Na 10 minut przed końcem pieczenia naciąć rękaw. Podawać z ziemniakami, np. pieczonymi i surówką.