ewaeu

ewaeu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 293]

Mintaj na szybko z koperkiem i żółtym serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Danie z ryby dla zapracowanych. Wystarczy kilka chwil i piątkowe danie gotowe. A najważniejsze, bardzo smaczne.

Mintaj na szybko z koperkiem i żółtym serem

Składniki:

Mintaj na szybko z koperkiem i żółtym serem

 

Sposób przygotowania:

Mintaj na szybko z koperkiem i żółtym serem

ETAP 1:

Mintaja rozmrozić i dokładnie osuszyć. Pokroić w kostkę.

Koperek umyć, osuszyć i drobniutko posiekać.

W salaterce wymieszać rybę z koperkiem. Dodać roztrzepane jajka, bułkę tartą, pieprz cytrynowy i sól do smaku.

Podzielić na 5 porcji.

Na patelni rozgrzać olej rzepakowy.

Smażyć zgrabne kopczyki.

Przykryć, zmniejszyć ogień i na każdej porcji położyć plasterek sera żółtego.

Podawać ciepłe z cytryną i np. surówką z kapusty.

Udekorować rzeżuchą.

Smacznego.


Tagi:

mintaj ryba danie