Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Filety z kurczaka faszerowane

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Mięso z kurczaka z musztardą, szpinakiem, papryką i jajkiem jest smaczne, ciekawe i bardzo proste w przygotowaniu.

Filety z kurczaka faszerowane

Składniki:

Filety z kurczaka faszerowane

 

Sposób przygotowania:

Filety z kurczaka faszerowane

ETAP 1:

Filety z kurczaka faszerowane
Ugotowane jajko przekroić na 2 połówki, ułożyć na przygotowane mięso.

Umyte i osuszone filety rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Posmarować musztardą, ułożyć po pół jajka.

ETAP 2:

Filety z kurczaka faszerowane
Przygotowany szpinak ułożyć na mięsie obok jajka.

Szpinak rozmrozić, podsmażyć na maśle ze zmiażdżonym czosnkiem, przyprawić solą, pieprzem i przyprawą do zup. Odparować, ostudzić, wyłożyć na mięso.

ETAP 3:

Filety z kurczaka faszerowane
Szpinak na mięsie przykryć kawałkiem papryki.

Na szpinaku ułożyć kawałek papryki, oprószyć solą i pieprzem.

ETAP 4:

Filety z kurczaka faszerowane
Nadzienie na miesie dokładnie zawinąć i spiąć.

Mięso złożyć na połowę, spiąć wykałaczkami.

ETAP 5:

Filety z kurczaka faszerowane

Panierować w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju.