Sposób przygotowania:
Potrawka z warzyw i kiełbasy z ryżem
Kalafior i brokuł myjemy i dzielimy na mniejsze różyczki. Brukselkę myjemy i oczyszczamy. Paprykę kroimy w paseczki, cebulę w kostkę. Kiełbaskę kroimy w kostkę. Kalafior, brokuł i brukselkę gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy.
Paprykę, cebulę i kiełbasę podsmażamy, następnie dodajemy ugotowane warzywa chwilkę podsmażamy, przyprawiamy.
Ryż gotujemy według wskazówek na oapkowaniu.
Ryż podajemy z warzywami i kiełbaską. Posypujemy czarnuszką.
Smacznego.
Paprykę, cebulę i kiełbasę podsmażamy, następnie dodajemy ugotowane warzywa chwilkę podsmażamy, przyprawiamy.
Ryż gotujemy według wskazówek na oapkowaniu.
Ryż podajemy z warzywami i kiełbaską. Posypujemy czarnuszką.
Smacznego.