Sposób przygotowania:
Tagliatelle z kurczakiem i pesto z bazylii
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie.
Filety z kurczaka pokroić w kostkę, oprószyć ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem - Usmażyć na łyżce oleju kokosowego (lub oliwy) do złotego koloru
Umyte pomidorki pokroić na połówki. Makaron wymieszać z sosem pesto i usmażonym kurczakiem. Wyłożyć na talerz, udekorować pomidorami, można również posypać startym serem żółtym .
Pesto: Bazylię opłukać i osuszyć. Dodać orzechy, czosnek, sok z cytryny i 2 łyżki oliwy. Miksować do czasu aż składniki się połączą.
Filety z kurczaka pokroić w kostkę, oprószyć ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem - Usmażyć na łyżce oleju kokosowego (lub oliwy) do złotego koloru
Umyte pomidorki pokroić na połówki. Makaron wymieszać z sosem pesto i usmażonym kurczakiem. Wyłożyć na talerz, udekorować pomidorami, można również posypać startym serem żółtym .
Pesto: Bazylię opłukać i osuszyć. Dodać orzechy, czosnek, sok z cytryny i 2 łyżki oliwy. Miksować do czasu aż składniki się połączą.