margarytka

margarytka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 60]

Filety z piersi kurczaka a'la gulasz

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Soczyste i smaczne danie jako dodatek do niego można podać ziemniaki lub ryż.Przypraw innych nie dodawałam gdyż mięso po usmażeniu jest odpowiednio doprawione,nie ma co przesadzać z solą i pieprzem.

Filety z piersi kurczaka a'la gulasz Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Filety z piersi kurczaka a'la gulasz

 

  • 500g fileta z piersi kurczaka
  • 2-3 łyżki przyprawy do pieczonego kurczaka Kotanyi
  • 20g masła
  • 2 łyżki oleju

 

Sposób przygotowania:

Filety z piersi kurczaka a'la gulasz
Filety umyć osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić w dość grubą kostkę. Włożyć do miseczki i wsypać przyprawę dokładniewymieszać. Odstawić na około 30 minut do przegryzienia się. Na gorącą patelnię włożyć masło i wlać olej, wrzucić mięso i smażyć z obu stron około 3 - 4 minuty.
Filety z piersi kurczaka a'la gulasz
mięso opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym
Filety z piersi kurczaka a'la gulasz
pokroić w dość dużą kostkę,włożyć do miseczki i posypać przyprawą
Filety z piersi kurczaka a'la gulasz
smażyć na rozgrzanym oleju około 3 - 4 minuty z obu stron