Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Filety z ryby w sosie pomidorowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Tak przygotowana ryba to dobry sposób na szybki obiad.

Filety z ryby w sosie pomidorowym

Składniki:

Filety z ryby w sosie pomidorowym

 

  • 1 kg filetów z ryby
  • 2 cebule
  • 1 szkl kukurydzy marynowanej
  • 4 łyżki oliwy
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2-3 łyżki ketchupu
  • 1/2 szkl soku jabłkowego
  • 2 listki laurowe
  • 1 łyżeczka tymianku
  • cukier do smaku
  • pieprz do smaku
  • sól do smaku

 

 

Sposób przygotowania:

Filety z ryby w sosie pomidorowym
Filety rybne umyć osuszyć w papierowym ręczniku, pokroić na kawałki, oprószyć solą i pieprzem. Cebulę drobno posiekać. Na patelni rozgrzać oliwę, wsypać posiekaną cebulę i zeszklić. Następnie dodać pokrojone filety, koncentrat pomidorowy wymieszany z sokiem jabłkowym, liście laurowe, tymianek, ketchup. Dusić pod przykryciem około 10 minut. Pod koniec wsypać osączoną z zalewy kukurydzę, przyprawić do smaku, wymieszać i zagotować.